Sunday, May 4, 2014

Close up picture

Assalamualaikum

Aku memang suka ambik close up picture......compare dengan en Hubby yang lebih suka ambil gambar scenery dan human interest. Aku suka tengok bila gambar tu jelas dan terang. Fokus gitu. Tapi tu lah....nak fokuskan sesuatu objek tu sangatlah sukar terutama bila ianya benda yang bergerak. Sebab tu aku suka snap gambar makanan ..... hehe alhamdulillah aku masih waras :p

Korang layan je lah gambar2 yang tak berapa fokus dan terang ni sebab snap guna camera hp je yang 8mp tu ..... tapi dah suka kan, hentam je lah :D


Photo: Bolehkah ni dimasak ampap??  #jalanjalan #family #happymoment #umsaquarium









Tengok betapa susahnya nak ambik si Nemo ni.....tak duduk diam2, banyak kali snap, ni je lah yang terbaik aku rasa....tu pun masih terfokus kat batu karang tu...huhu




Note : Lokasi di UMS Aquarium & Marine Museum




7 comments:

  1. cantik mia wpun ngan kamera hp jer...aku pun suka micro photography nie..:)

    ReplyDelete
  2. cantiknye..guna kamera ape ni? singgah blogwalking from http://whiteroses2013.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. kalau kena gayanya kamera hp pun boleh menghasilkan gambar yg cantik..

    ReplyDelete
  4. cantik2 woooo...terang tang tang jugak pic2 tu..

    ReplyDelete
  5. Cantik semuanya. hebat Allah S.W.T ciptakan semua ini.

    ReplyDelete
  6. Laki bini ada darah photographer yek Mia....patut dulu ambik course ni jer hehe

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!