Monday, May 12, 2014

Hari cuti ku yang bukan cuti

Assalamualaikum

Tajuk post bukan main.....langsung tidak ada unsur-unsur SEO. Nda apalah bah kan, asalkan korang faham (^_~)

Hari ni Puan punya blog bercuti dari kerja di opis. Ambik Annual Leave katanya sebab nak sambung cuti Public Holiday esok. Nak rehat2 tapi sebenarnya tak jugalah berapa rehat. 

Katanya cuti tapi sama jugalah rutin harian setiap isnin. Bangunkan anak-anak, siap2 nak hantar dorang pegi sekolah. Tak adanya nak bangun lambat-lambat sebab cuti... Balik dari menghantar, sambung kerja-kerja di rumah, basuh baju bajan, layan peel si Damia (Damia sengaja aku tak hantar pegi taska, buat peneman aku di rumah :D), masak untuk hubby, kemas2 rumah walaupun sebenarnya tak juga pandai-pandai kemas...lipat-lipat baju tapi aku heran lepas lipat mesti baju menggunung balik dalam bakul tu :p

Tapi itu dah jadi rutin harian seorang ibu kan.......penat sekalipun tetap akan lakukan juga kerja2 tu semua. Kalau kita tak buat siapa lagi kan...kan kan kan


Harta yang paling bernilai dalam hidup ini. 



Oh ya, nak ucapkan tahniah kepada Pakcik Rahim dan Makcik Lyiena yang menerima kehadiran orang baru yang selama ini dinantikan. Lama dorang menunggu, hampir 8 ke 7 tahun baru mendapat rezeki.


Gambar pinjam dari FB Pakcik Rahim. Baby boy yang belum bernama. Moga baby cepat keluar dari hospital ye sebab kata pakcik Rahim baby terpaksa kena tahan kejap sebab ada jangkitan kuman sedikit. 





16 comments:

  1. salam
    selamat pagi isnin
    singgah kejap minggu nie anum bz sangat2

    ReplyDelete
  2. Dah namanya ibu Mia gitulah nasib kita hehe...
    Pakcik Rahim tu sapa? Pakcik awak ke?....Anak sulung ke? Lama mereka bersabarkan ...apa agaknya petua dia....anak sedara OKje pun ada gak yg masih belum dikurniakan cahaya mata..manalah tau ada petua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan.....redha je lah...nasib baik ada anak2 penyeri hidup, hilang juga rasa penat.

      Pakcik Rahim tu adik mak Mia OKje...Lama juga dorang menantikan cahaya mata. Tak tahulah apa petua tapi mungkin dah rezeki :D

      Delete
  3. Lupa nak infor awak telah di tag ye Mia http://hainomokje.blogspot.com/2014/05/liebster-award.html

    ReplyDelete
  4. biasalah tanggungjawab mak mak, kalau tak sape nak buat lagi kan kalau bukan kite

    ReplyDelete
  5. Kalau dah mak kan mia mmg takder istilah rehatnya hinggalah anak2 dah tinggalkan emak berdikari...:)

    ReplyDelete
  6. biasa lah tu kak....baju bajan ne xkan pandai habis di bakul tu...dah habis cuci..sekali ada lagi masuk dlm bakul...

    ReplyDelete
  7. Rasanya semua ibu2 mmg begini kan Mia.. nama jak bah cuti tapi banyak jugak kerja yg menunggu di rumah...hehe.. comellnya baby...
    Damia kawan mama lah ni di rmh..:)

    ReplyDelete
  8. Memang x der istilah cuti utk kita yg bergelar ibu ni. Cuti dari berkerja ia, tapi kerja ada jer menanti kat umah tu :-)

    ReplyDelete
  9. Mak mak ni ada je keje nak buat. Sakit dmm pun kena buat keje gak.

    ReplyDelete
  10. bah...tia juga pandai pandai itu baju surut kan, balik balik menimbun membukit muahahaha.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!