Thursday, May 29, 2014

Lunch Mewah di Pacific Sutera, Sutera Harbour Resort

Assalamualaikum
 
 
Yessss....hari ni last keja, esok cuti sambung sabtu dan ahad...hehe Esok cuti untuk orang-orang Sabah bah, sempena Pesta Kaamatan. Actually state holiday 2 hari tapi tarikh dah terngam2 hari sabtu huhu rasa rugilah sikit...bab2 cuti aku mengira tau hehe
 
Shumi dan Shamzi belum berapa kebah dari demam.....baiklah cepat2 nak, esok kita nak balik kampung ni jumpa atok dan opah. Semalam Damia bukan main lagi bila dah baik demam, kata hubby lasak sorang2 bermain....abang2nya kan dan terbaring2 jak tidur.
 
 
Ok nak story pasal lunch aku semalam....lunch mewah gitu. Company belanja sebab nak kita orang nak 'date'2 dengan CEO kami yang baru dilantik. Hari tu kan dah dinner dengan CEO kami yang bersara tu, company belanja juga..hehe.
Bukan makan dengan CEO saja tapi lunch dengan mat salleh seorang ni, merangkap Mr.Country President aka boss besar seluruh Malaysia. Orang Australia gitu. Orangnya memang sangat-sangat humble dan baik dengan semua staffnya. Memang sporting abislah boss besar ni.
Yang new CEO tu kita orang belum berapa kenal lagi, so tunggu dan lihatlah macam mana dia melayan staff2nya nanti. Tapi setakat yang kami jumpa semalam, orangnya oklah juga, kira peramah juga. (^_^)
 

 
Yang baju putihlah Mr.Country President. Pilih menu pun asyik tersenyum jak...
 
 
 
Antara menu mewah kami semalam......harga Fish & Chip yang aku makan tu RM38.00++ ye, dan Green Apple Juice RM21++ ......gulp.....memang tertelan sebab bukan aku yang bayar...hehe kalau sendiri makan, memang tak nak lah aku. Makanan biasa2 jak pun boleh dapat restoran kat luar tu.
 
 
 
Tapi view tempat kami makan tu yang mahal. Nampak tak, sangat cantik dan mewah. Kalau petang-petang duduk santai sambil minum kopi dengan hembusan angin laut...perrghhh nyaman gilak.
 
 
Ok tu jak kisahnya.
Kotobian Tadau Tagazo Do Kaamatan  
 
 
 

10 comments:

  1. Bila lagi nak dpt nikmat begini kalau bukan org lain bayar ye Mia:)

    ps: macam cakap jepun pulak bila kakak cuba baca ucapan hari kaamatan.

    ReplyDelete
  2. Wahhh.. buli dpt 2 set Fish n Chips d Secret Recipe! Heheheh... Sedap ka? Hehhehe... Happy Kaamatan!

    ReplyDelete
  3. Cantik nya view tempat ni Mia.... sedap plak tgk makanan tu...hehe

    ReplyDelete
  4. Mmg gulp jugak tu Mia....hehe...tapi sebab org belanja kan apa ada hal....nape tak pilih yg lagi mahal sesekali belasah hehe

    ReplyDelete
  5. wahhhhh kalau bayar sendiri, mau 4-5 hari puasa lepas tu he3... view mmg chantek amat...

    ReplyDelete
  6. pernah bergambar jer kat sini..:)

    ReplyDelete
  7. kalau orang (pun duit syarikat...heheh) byr mmg seronok sungguhlah mia..kalo sendiri mesti pikir berpuluh kali kan..hehhe apapun untunglah ko..:)

    ReplyDelete
  8. glup jgk..tersedakk tgk harga..nasib xklua duit sndiri..huhu

    ReplyDelete
  9. Haaa? Fish and chip harga mcm tu? Mmg nangis ler....
    Tapi kan...bos bos besar mat salleh ni mmg humble kut...dulu masa keje,ada MD baru dr UK...siap tiap tiap minggu select staff dr branch utk lunch dgn dia.Just utk borak2 santai...best gitu.Tapi kitorg plak yg segan silu...hehehehee

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!