Monday, May 5, 2014

UMS Menggamit Memori

Assalamualaikum

Hari sabtu tu sebelum kitaorang se family pergi ke UMS Aquarium & Marine Museum tu (ceritanya menyusul kemudian), aku sempatlah juga snap2 gambar bangunan UMS yang telah lama kutinggalkan ni. Dah lama tau....tak sedar dah 11 tahun. Menandakan aku dah pun masuk era remaja purba bak kata OKje . :D

Dah banyak bezanya UMS ni ye.....pokok-pokoknya dah membesar dengan sihat walafiat. Bangunan yang dulu belum siap semasa zaman aku dulu tu dah berdiri dengan sempurna.....tapi kaler cat dah agak pudar di mamah waktu.....cehhhh ayat hehe








DKP atau Dewan Kuliah Pusat......dewan utama berkuliah. Teringat waktu berkuliah dahulu. Aku suka duduk di tengah2 dewan..tidak terlalu jauh dan tidak terlalu dekat dengan lecturer gitu....hehe Hubby waktu tu suka duduk depan-depan sikit. Maklumlah spek mata kaca tebal, mana nak nampaknya kalau duduk belakang.....hehe 



Sekolah Pengajian Ekonomi......dah bertukar namanya ye. Jurusan yang aku ambik masa belajar di UMS dahulu. So tempatnya adalah di sini. Dulu dikenali sebagai Sekolah Perniagaan dan Ekonomi. Aku ambik Hotel Management tapi kerja kat Insurance Company. Hubby ambik Marketing Course tapi jadi Cikgu Sekolah Pendidikan Khas. Jangan tanya kenapa ye ???? hehehe



Ni lah bangunan sekolah yang aku wajib kunjungi dulu. Yalah semua kuliah dan tutorial di adakan di tempat ni. Yang bestnya sekolah ni betul2 menghadap laut. So kalau stress belajar kitaorang lepak jak kat belakang sekolah tengok laut yang luas itu...hehe




Note : sambil-sambil menggamit memori dengan hubby, aku motivasikan juga Shumi dan Shamzi..belajar rajin-rajin supaya boleh sambung belajar di sini cam Umi dan Baba...(^_~)




9 comments:

  1. Assalammualaikum kak..mesti terknang2 knangan dedulu kn..hehe..

    ReplyDelete
  2. CN skali jer pegi UMS masa g honeymoon ke sabah tu, mmg cantik view tepi lautnya ;)

    ReplyDelete
  3. tiba2 rindu ma UPM! huhuhuhuh

    ReplyDelete
  4. cantik juga pemandangn tempat ni..untung sapa dapat belajar kat sini..:)

    ReplyDelete
  5. Bila dah jadi remaja purba ni Mia....bila bawak anak anak melawat U tempat kita belajar dulu nasihat mak bapak mesti sama jer nasihatnya Mia hehe....psst kat mana tempat dating dulu? Tepi laut ke? Hehe

    ReplyDelete
  6. wah tempat study kak ni...aku pun tiap2 hari lalu ums..mesti cakap..abg kakak belajar rajin2 nnt smabung beljar di sini

    ReplyDelete
  7. Bila terkenang masalalu msti rse mcm nk back to the past aje kan

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!