Friday, June 6, 2014

Bubur kacang di tengah malam

Assalamualaikum
 
 
Bubur kacang kalau makan di waktu petang kan best. Sedap hirup bubur sambil minum teh, pastu layan cite best kat tv, kalau pun sambil borak2 dengan hubby.
 
Tapi kalau dah teringin makan pun, sanggup masak bubur kacang di tengah malam tak lah pun masak tengah malam, nak bagi ayat sedap jak, masak jam 9.30 malam tapi makan jam 11.00 malam gitu hehe
Ni semua gara-gara hubby lah semalam, tengah syok2 rehat sementara menunggu waktu makan malam, tetiba dia tanya....kalau Yang masak bubur kacang ni malam, cukup kah bahannya? hubby panggil kita Yang tau ahaks! 
Aku kan kalau last minute punya keja memang tak suka, tapi memandangkan hubby dah mengidam nak makan padahal baru minggu lalu pun aku masakkan untuk dia...ku turutkan saja..demi hubby tercinta gitu....:P
 
Nasib baik bahan-bahan cukup walaupun tak berapa nak cukup.....daun pandan tak ada. Ada kacang hijau, santan dalam kotak yang kurang kolesterol tu, gula dan garam....ok lah juga. Menjadi juga bubur kacang express ku itu.

 
 
 
Bubur kacang express tengah malam....habis juga semangkuk hubby makan semalam. Dan aku juga semangkuk untuk supper gitu hehehe
 
 
 

10 comments:

  1. Hehehe..bubur kacang tengah malam takper janji dpt puaskan ati hubby ko yg teringin kan..:)

    ReplyDelete
  2. Srdapnya..dh lma x mkn bubur kacang hijau.

    ReplyDelete
  3. nmpak sedap n menyelerakan ... pebret jg ni ... ;)

    ReplyDelete
  4. Salam Jumaat Mia... memang sedap bah bubur kacang hijau ni.. peberet kmi sekeluarga juga..
    Rajin Mia masak utk suami..hehe

    ReplyDelete
  5. Mmg jarang buat bubur kacang Mia...sebab hubby pun kurang suka. Dan yg pasti hubby mak pun jarang mintak mintak gitu...hehe selamat mak! Yang selalu mintak diri sendiri hehe
    Isteri mithalikannnn

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!