Wednesday, June 4, 2014

Silent Reader ku tersenyum

Assalamualaikum

Kalau ikut kan peratusan pengunjung blog ni, ok lah juga....ada juga yang sudi menjenguk dan membaca entri yang aku postkan kat blog ni. Tak jugalah jadi entri syok sendiri, aku tulis, pastu aku juga yang baca balik.....nasib baik aku sendiri juga yang komen kihkihkih

Menjadi kepuasan seorang penulis apabila hasil tulisannya menarik perhatian orang lain untuk membacanya. Maknanya cerita yang ko tulis tu menarik. Tapi kan kadang2 ada juga penulis hanya menceritakan perkara biasa, meaning sesuatu yang amat biasa yang orang lain pun boleh cakap, aku pun buat benda yang sama...tetapi cerita biasanya tu menarik ramai orang untuk membacanya. kan....

Hanya orang yang ada aura tersendiri sahaja yang boleh buat camtu.....(^_~) bilalah aku ada aura camtu. Yang bila mana aku post tentang 'aku suka berus gigi' pun dapat komen berpuluh2.....hehehe (tajuk post tu contoh jak ye, sebab aku nak bagi contoh perkara yang paling biasa :p)

Aku tahu orang baca post aku bila dorang ada tinggalkan komen. Tapi kadang-kadang tu ada juga yang berkunjung ke blog kita, baca post as a Silent Reader only. Maknanya dia tak tinggalkan jejak langsung. Komen takde, apatah lagi nak say hi kat chatbox tu. Ni memang silent reader betul lah. 
Aku pun ada juga jadi Silent Reader beberapa blog. :) Saja jak, malas nak komen tapi hari2 mesti kunjung blog orang tu (^_~)

Korang boleh agak ke siapa Silent Reader blog korang ? 

Aku ?? aku tahu seorang Silent Reader aku ni. Aku tahu dia tak pernah tinggalkan jejak atau komen di setiap post yang aku publishkan setiap hari. Tapi aku tahu orang tu membacanya. Dan semalam aku ternampak 'Silent Reader' aku tu membaca Post yang aku publishkan sambil tersenyum sorang diri. 


Source : Google Image
Jangan bising....silent reader ku sedang membaca :)






8 comments:

  1. x boleh nk agak tp boleh rs hehehehehe

    ReplyDelete
  2. Salam singgah....

    Kalau ada yang mengomen apa kita tulis, memanglah rasa seronok alahai. Tapi memang betul, tak semua orang suka mengomen dan suka apa yang kita tulis. Dapat silent reader yang hari-hari berkunjung pun tentu dah buat kita tersenyum.

    ReplyDelete
  3. hidup kita biasa-biasa je..sapalah yang nak jadi silent reader kitakan..huhuk.. tu yg aku fikir dulu. then aku fikir plk, sebanarnya ramai je org yg biasa2, alami benda yg sama aku alami. sb lepas aku tulis entry yg lebih jujur, ramai yg komen,
    sy pun macam tu...laki saya pun gitu...
    inilah hidup, kita rasa hisup kita biasa2 je..sebenarnya ia luar biasa..
    ceh, mcm motivasi plk aku ptg2 ni..kena tulis entry nak ulas pjg lebar ni..
    haha..salam ceria petang rabu ni..

    ReplyDelete
  4. Aku tau siapa silent reader ko tu. Ni mesti somi tercinta kan...hehehe...

    Ni bukan takat silent reader, Stalker pon ada.

    ReplyDelete
  5. Ohhhh reader tuuu.....tu bukan setakat silent reader jer...itulah silent reader, itulah writer...macam macamlah semua dia hehe...
    Betullah mia....bila ada org komen kita brulah rasa happykan......taklah mcm mula berblog dulu hehe.....kita syok sendiri

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!