Friday, September 19, 2014

Terjebak dengan Selamat Pengantin Madu!

Assalamualaikum

Sumber : Google


Korang tengok ke cerita ni ??? aku actually agak kurreeennng minat drama2 melayu tapi bila sesuatu cerita tu menarik perhatian aku, memang aku follow dari awal hingga tamat episod.
Honestly aku sebenarnya tidak berapa meminati pelakonnya tetapi watak Fasha Sanda yang secara diam dimadukan oleh suaminya itu sangat berkesan bagi aku.
Dia cuba untuk menerima hakikat dan redha yang dia terpaksa berkongsi kasih dengan seorang wanita muda lakonan Eina Azman.
Tapi ada satu scene yang sangat membuatkan aku sangat emosi bila Fasha keluar daripada kereta dan menangis kerana tidak dapat menahan kemanjaan madunya dengan suaminya lakonan Aiman Hakim di depan matanya sendiri.
Aku benci tau tengok lakonan Eina Azman, gedik tak bertempat. Langsung tak hormat madunya yang telah terpaksa menerima dia.
Dan aku termenangis bila Fasha Sanda terpaksa menahan-nahan air mata daripada jatuh apabila melihat aksi manja madunya itu. Tensen tau aku tengok drama ni tapi aku nak tahu juga penamatnya...

emmmm...manisnya bermadu bagi Suami tetapi sangat pahit seperti hempedu bagi si Isteri.
Para suami yang berkira2 nak tambah cawangan tu, tanya pada diri sendiri dulu, adakah nanti korang boleh berlaku adil kepada isteri2 anda. ADIL daripada semua segi ??


Note : Just kongsi drama yang aku sedang tonton sekarang, tidak ada kaitan dengan sesiapa pun ye :D


Extra Note : To hubby - NO MADU2 Okeh!!!





**********************************************************************************************************

YANG MENARIK | Pandu Uji mana-mana model kereta VW dan anda berpeluang memenangi VW Scirocco yang baru!





33 comments:

  1. Pada pendapat kakaklah Mia walau si suami adil tetapi perempuan pula lumrahnya cemburunya kuat. Tak yg tua yg muda. Bila tak dpt ditangani suami juga yg tanggung dosa. Bukan mudah kalau punya dua/tiga/empat sebab setiap org tak sama karekternya..

    Kalau semuanya dpt ikut cara yg digariskan dlm Islam pasti indah tapi kalau sebaliknya memang akan tunggang-langganglah jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu kak. Klu berlandaskan Islam mungkin aman bahagia lah rumah tangga tetapi ada berapa ramai lelaki yg mampu berbuat demikian kan huhu

      Delete
  2. Nik rasa kalau nik tengok pun akan termenangis jugak ni kak mia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba nik try tengok, confirm nak tahu penamatnya :)

      Delete
  3. terjebak jugak..
    ni je drama yg kita follow skrg..
    sb masa awal2 tu raa kelakr..
    skrng dh jd emo plk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan PB.... memula tu cam klakar pula tp dah 2 3 episod ni jd emo pulak huhu

      Delete
  4. tgk juge, tp x de selalu sgt..kelaka juga citer ni, dan suke dgr ckp loghat kelate ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klakar awal episod skg ni geram dah sue....huhu

      Delete
  5. saya pun terlayan jugak..walaupun hakikatnya malas nk ikuti setiap episod...ada masa isteri pertama tabah tapi ada masa air mata turut berderai juga...

    jemput singgah http://chocolettolovers.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. betull.. sy pun nangis part fasha keluar naik kereta.. betul2 mengahayati watak dia.. and sy bayangkan if itu terjadi pada sy.. tak tau la bleh setabah dia ke tak :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita....part yg dlm kereta tu termenangis tengok....geram sgt dgn bini mudanya tu

      Delete
  7. 1st ep ja sy tgk ni drama. tp lps tu.. nda berapa follow sdh.. tp madu2 ni no way la kann.. hahaha.

    ReplyDelete
  8. Memang menyentuh jiwa cerita ni. Saya ada tengok juga sambil-sambil layan anak malam tadi. Cuma tak tengok dari awal. Nak tahu juga, macam mana si Aiman Hakim boleh kahwin dengan Eina Azman tu yea? Boleh cerita sikit..hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita mula mmg si aiman tu dah berkahwin dgn si eina tp tak diketahui oleh si fasha lah kononnya...huhu

      Delete
  9. haha.. ayat extra utk hubby tu yg mahal Mia... hahaha...
    tengok juga cerita ni... suka sebab watak pelakon nya semua menjadi... tak suka dgn watak Ina Azman tu... meluat... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkih penting tu simpan extra note atiey ....

      Delete
  10. Aku tengok drama ni .. Bikin emosi sndri ja .. geram ...,tp ttp mo tgk .. hihi

    ReplyDelete
  11. aii.. tak pernah tengok lagi cerita ni ni...

    ReplyDelete
  12. Salam kenal, saya pun follow citer nie..sedih kelakar...anyway saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal n thanks sudi berkunjung di sini :)

      Delete
  13. Malam tadi tak dapat tengok, malam sebelumnya tengok..... Pak Jilap bukan main lagi layannya....nak belajar ke apa hehe.....
    Yelah tak suka tgk mummy muda tu gedik semacam....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak kena perhatilah pak jilap tu okje .... hehe

      Mak muda tu gedik sangat kan huhu

      Delete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Pengajaran buat semua yg menonton.

    Tapi aku memang emo tgk citer ni. Especially watak pompuan gedik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul noks...

      Mmg emo aku tengok cerita ni noks, menyampah aku tengok madunya tu ... huhu

      Delete
  16. Salam.Intan pon terjebak tgk drama n..mmg sedih part tu..yg msdu dia tu eina azman blakon JD gedix mmg menjadi...tp saya angin ja tgk drama n...and Bini da ada...da lengkap... Lg kawen lg..hihi

    ReplyDelete
  17. Kak yati mesti cemburu. Baca kisah ni pun dh sedih..

    Tahniah anda ada blog yg banyak info.
    Jemput jalan2
    www.yatiadam.com

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!