Wednesday, November 12, 2014

Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

Assalamualaikum





Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

Kenapa saya memerlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ni ... jawapan macam nampak standard je, sebab nak elakkan gigitan nyamuk yang boleh menyebabkan penyakit merbahaya seperti denggi dan juga malaria. Nampak biasa jawapannya tetapi itulah tujuannya.
Lagi-lagi saya mempunyai 3 orang anak kecil yang lasak. Benda yang paling dorang gemari adalah balik kampung. Kampung memang best sebab punya halaman yang luas tempat bermain, pokok-pokok yang merimbun, semak2 kecil tempat bersembunyi di kala bermain kejar-kejar. 
Tapi tempat tu juga digemari oleh sang nyamuk ... saya kalau balik kampung, ada juga menyapu losen anti nyamuk tu kat lengan dan kaki anak-anak. Tetapi itu lah, bukan semua tempat kita rajin nak sapu. Dan tempat itulah juga yang menjadi sasaran nyamuk untuk menggigit.
Tapi bila terbaca tentang Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk ni, macam best pula kan. Hanya pakai gelang di tangan atau kaki, nyamuk tak akan hampiri kita sebab aroma yang dikeluarkan oleh gelang tu. Rasanya sesuai untuk anak-anak saya yang bertiga tu. Hanya pakaikan dorang gelang ni, pastu boleh bebas bermain di halaman rumah tanpa gangguan nyamuk.



Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.




20 comments:

  1. Good luck Mia.
    Agak-agak kalau dpt gelang tu siapa yg kena pakai Mia?
    Syumi, Syamzi, Damia atau en Dzul?

    ReplyDelete
  2. http://hanyadihatiku.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html?m=1

    Semoga berjaya.. :)

    ReplyDelete
  3. Salam ukhwah, Singgah sini dari segmen Giveaway Bugslock Mialiana.Com

    ***IsmailDotCom***

    ReplyDelete
  4. Salam. Terima kasih sudi join Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com

    Senarai peserta telah dikemaskini dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 17 November 2014.

    Good luck (^_^)

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  5. Good luck! Datang terjah dari segmen yang sama.. :)

    http://miss-azwarsyuhada.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    ReplyDelete
  6. Salam ziarah dari segmen yang sama ;

    http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html

    Semoga berjaya ... (^_^)

    ReplyDelete
  7. Good luck, zumal singgah dari segmen yang sama http://duniazumal.blogspot.com/2014/11/giveaway-bugslock-gelang-penghalau.html
    ^_^

    ReplyDelete
  8. tahniah...

    http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-pengumuman-34-blogger.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  9. tahniah kak :) singgah dari senarai pemenang

    ReplyDelete
  10. singgah sini dari segmen yang sama..baru sempat menjengah

    ReplyDelete
  11. Tahniah Mia :)
    Semoga sama-sama berjaya di peringkat yang seterusnya
    ProVide Network

    ReplyDelete
  12. Assalammualaikum

    singgah drpd segmen yg sama :) salam ukhwah..jempot singgah ke blog saya

    alynnazfiz.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  13. sila check tracking number

    http://www.mialiana.com/2014/11/penghantaran-batch-3-bugslock-gelang.html

    - Mia Liana -

    ReplyDelete
  14. Salam. Sila buat entri review mengikut syarat-syarat yang dinyatakan dalam entri ini.

    http://www.mialiana.com/2014/11/giveaway-bugslock-review-bugslock.html

    dan wajib hantar sebelum 11.59 malam 10 Disember 2014. Terima kasih.

    - Mia Liana -

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!