Monday, January 19, 2015

Excitednya ke sekolah!

Assalamualaikum

Baru nak cerita pasal buka sekolah. Dah seminggu pun berlalu tapi tersangatlah sibuk gitu so lambat update dalam blog. 

Sebenarnya banyak cerita lagi penghujung tahun 2014 dan awal tahun 2015 ni cuma belum berkesempatan kongsikan dalam blog. Sibuknya kalah menteri2 gitu.


Anak2 actually dah excited sekolah 5hb tu tapi dah ditunda ke 12hb bertambahlah lagi excitednya sebab dorang semakin tak sabar. 

Ye lah budak2 kan, excited nak pakai baju baru, kasut baru, beg baru ... (^__^)
Sekolah agama dan tadika dorang pun ikut jadual kementerian yang ditunda tu walaupun swasta. So kesemuanya start sekolah 12hb tu. 

Bukan main 3 beradik ni kan. Siap peace2 lagi bila snap gambar. Shumi dan Shamzi sekolah agama sesi pagi. Shumi masuk darjah 4 sek agama tahun ni, lompat satu tahun (sepatutnya Shumi tahun 3) ... Shamzi pula tahun ni tahun 1 sekolah agama. Damia seperti biasa masih tadika sebab umur baru nak masuk 4 tahun. Baju pun belum ada. Bukan main Damia bawa beg ke tadika, abang2nya ada beg baru dia nak juga. Padahal isi dalam tu botol susu ... hehe

Shumi sekolah rendah sesi petang darjah 3, Shamzi pula darjah 1. Nanti aku postkan cerita Shamzi masuk darjah 1 ye. 

TaTa!!



11 comments:

  1. Biar yg exited nak sekolah jgn yg tak suka kita yg susah hati Mia
    Dah besar dah Damia tak sedar dah ke tadika dah:)

    ReplyDelete
  2. anak-anak memang begitu, sentiasa excited sahaja...he he he...

    *menteri pun tak sibuk macam kita mia...ha ha ha...

    ReplyDelete
  3. comel tengok 3 beradik tu posing..lebih2 lagi si kecil tu..heheh..teruja mau pi sekolah..syukur la tu nak..rajin2 belajar jadi orang yang pintar..bahagiakan ibubapa ^_^

    ReplyDelete
  4. Comelnye ank2 mia. Rajin2 belajar ye..

    ReplyDelete
  5. wahhh..somelnya..excited kemahen lg ye..bagus la

    ReplyDelete
  6. semua muka ceria nak ke sekolah...

    ReplyDelete
  7. Bagus jika bersemangat nak ke sekolah. Semuanya dah besar-besar anak kakak.

    ReplyDelete
  8. Nampak pun tau muka eksited memasing haha....Semua nak tunjuk beg baru yeh.....
    Mia, Shumi dapat lompat kelas yeh? Mesti pandaikan Shumi ni....Tahniah sekali lagi dari auntie...Mama ngan ayah sure banggakan....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!