Monday, January 5, 2015

Impian mak ?

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Kan ... dah ada mesin cuci, lepas tu dah ada mesin pengering walaupun tak kering sepenuhnya ... hehe dan alangkah bestnya bila ada mesin lipat kain. Macam mana lah agaknya bentuk dia kan. :P
Bukannya pemalas tapi kerja ni agak susah sikit nak disiapkan, lagi-lagi mak yang bekerja dan ramai anak ni (ramai ke??). Dah siap cuci dan kering semuanya, pastu longgokkan dalam satu bakul. Kemudian tunggu masa free baru lipat kain baju tu semua. Tapi kan masa free tu jarang2 ada. Kalau pun semua dah terlipat rapi, korang paham2lah bila anak2 kecil ambik baju kat lemari tu, macam dilanggar garuda ... huhu bukan anak je, baba pun kadang2 sama uppppss. 
Nanti kalau ada jual mesin ni korang inform aku ye kihkihkih



10 comments:

  1. ha3... dari folder tu, baik ada alat siap iron & gantung skali.... best nyerrrrr....

    ReplyDelete
  2. Aku memahami mu noks. Kalau ada nak jugak aku beli. Cuti haritu pon aku pulun lipat kain baju. Tapi sekejapan dah bertimbun balik...ppffttt...

    ReplyDelete
  3. Mia tlg doakan sue dpt cipta mesin lipat baju. Kawan2 sue pun kebanyakannya mengalami masalah mcm mia juga..kalo boleh kuar dr poket doraemon kan best ^_^

    ReplyDelete
  4. haha..wana paham perasaan mia tu.. ;D

    ReplyDelete
  5. mesin lipat kain tu kalau ada, mmg saya beli! hahaha...sebab saya bukan tak mau tolong wife saya lipat kain, tapi saya mmg tak suka melipat kain..hahahaha..kalau tolong sidai, saya ok aja

    ReplyDelete
  6. nak beritahu saya juga bila ada folder machine tu :)

    ReplyDelete
  7. Sama la kita.. part nk melipat tue malas btl..hehehe

    ReplyDelete
  8. Setuju Mia kalau mak mak yg bekerja ni mmg tak sempat nak lipat baju. Sebenarnya keje melipat ni kena buat masa sikit ....kalau dah menggunung mmg nalas jadinya

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!