Wednesday, February 11, 2015

Wordless Wednesday # 72

Assalamualaikum


Wajib borong kalau ke KL. Orang Sabah dan Sarawak sangat suka beli ni (termasuk aku le tu) untuk dijadikan ole ole buat anak-anak yang sedang menanti di rumah. Sebab tu korang boleh lihat hampir semua kedai di lapangan terbang jual 'benda' ni. Aku suka jenama Gardenia dan ada satu kek pisang (lupa brand dia) yang mesti aku beli. Packaging kaler hijau dan bentuk bujur panjang. So yummy gitu.

Tak ada jual di Sabah ?? ... memang tak ada walaupun kilang Gardenia ada di sini. Dorang hanya keluarkan sesetengah produk sahaja. Yang lain dibuat di semenanjung dan cuma untuk pasaran di sana sahaja. Tak tahu kenapa dorang tak luaskan pasarannya. 




13 comments:

  1. Hahahah.. mmg kena borong tu kalau dtg KL. Uncle sy yg stay sini kalau blik KK bw balik smpai 3 kotak tu... dasat betul la..

    ReplyDelete
  2. iye kak..saya penah bawak balik 2 kotak A4 roti ni utk mak abah adik beradik ipar kat labuan haritu.

    ReplyDelete
  3. kalau ada saudara @ kawan p kl mesti kirim ni.. hihi... Labuan ada jual jg . tpi 1kedai tu saja . n harganya b'ganda la ....

    ReplyDelete
  4. Oh.. ye Mia. Jadi memang kena belilah kalau dth semenanjung
    Lagipun jajan yg sihat kalau gardenia ni.

    ReplyDelete
  5. assalam..

    sama la sis..kalau balik Kuching, mmg penuh beg dengan mende nih jer..bahagi2 kat anak sedara & abg2... tp bila selalu balik, selalu bawak ni, dah x laku sangat dah...agaknya dorg pun dah jemu sbb selalu sangat makan ni...hehehe

    ReplyDelete
  6. haha..betul tu mia..last year masa wana pigi kl pun borong roti ni juga..penuh satu beg wana angkut..hoho..sedap gila kan mia..

    ReplyDelete
  7. Pelik jg knp tiada di pasaran sabah sarawak. Mmg patut borong la kalo dtg KL ^^

    ReplyDelete
  8. tak tau pulak kat snaa takde jual...borong banyak2 untuk anak2 mia

    ReplyDelete
  9. mesti byk borong....
    Baru tahu yg benda ni x jual di sabah

    ReplyDelete
  10. sama la kak, dlu study kt srawak selalu bwak bekal gardenia byk2..hehe..

    ReplyDelete
  11. hehe..memang...banyak ke akak borong?

    ReplyDelete
  12. Kenapa diaorang tak pasarkan ke Sabah yek Mia. Kena tanya mamagement depa ni nampaknya. Terbukti orang Sabah berminat apa....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!