Wednesday, April 15, 2015

Wordless Wednesday # 79

Assalamualaikum

Banyak masalah melanda sekarang ni, pening kepala ... barang naik harga, ada cukai lagi ... nak kena cari tapak lagi nak bercucuk tanam ... emmm apa boleh buat. Nak tak nak, hidup kena di teruskan juga ...

Makan tetap makan (ehhh tetiba!)

Kuey teow Goreng Seafood. Ok ok je rasanya. 


Sup Ayam ni sedap. Wajib order bila makan kat luar sebab Damia suka makan dengan nasi kosong.


Sotong Goreng Tepung. Sekali sekala makan ni memang mantap. Tapi Shumi tak boleh makan banyak ni, rasanya dia alergik. Lepas makan ni itu hari, tergaru2 Shumi. Tumbuh ruam2 kecil di matanya. Aku suspect memang sotong ni lah penyebabnya.


Ayam masam manis. Sedang2 je taste dia. Kata pelayan restoran tempat kami makan tu, menu ni pemes, selalu orang order.


Ayam panggang seekor dari Kenny Rogers. Tak abis makan, tapau bawa balik rumah.





10 comments:

  1. Sjk GST smua brg mhl... sedap plak tingu aym kenny rogers tu... hehehe

    ReplyDelete
  2. Bila dah tahu alahan makan sotong lain kali dah tahu tak mahu order lagilah..
    Tapi sedap itu yg serba-salah ye Mia.

    ReplyDelete
  3. Betul tu...walau apa pun makan tetap makan...perut tetap perlu diisi...

    Sup ayam tu bak mai sini....hihi

    ReplyDelete
  4. sotong goreng tepung tu wajib order kalau makan dengan tomyam...sedapnya

    ReplyDelete
  5. foto makanan yang sungguh sedap..kenny Rogers lagi tu..

    ReplyDelete
  6. Salam Mia... Lahad Datu lagi mahal2 barang..tekanan mula terasa..hehe..apa pun kena makan utk hidup..hehe... wah! sedapppp2 semuanya.. bikin beliur bah...haha

    ReplyDelete
  7. Wow.....dahlah tengahari ni, tengok makanan bikin lapar perut mak huhu....
    Apasal sampai tak habis tu Mia Ayam KR, order banyak ke

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!