Tuesday, June 2, 2015

Orang Baru

Assalamualaikum

4 hari tak jenguk blog. Puan balik kampung sebab nak tengok orang baru dalam keluarga kami. 
Kakak selamat melahirkan anak pagi 23hb May yang lalu. Awal 2 minggu dari tarikh dijangka bersalin. Itu pun tak ada tanda tapi kata kakak perasaannya hari tu lain macam jak. So tak tunggu tanda apa ke, kakak pergi jak ke hospital. 
Sampai hospital, check2 dah buka 5cm. Nasib baik kakak ikut kata hati kalau tak memang dah terbersalin di rumah. 

Kata kakak lebih kurang jam 7 lebih, baby selamat dilahirkan secara normal. Seorang bayi lelaki seberat 3.7 kg.
Alhamdulillah dah bertambah cucu mak dan bapa. Dah jumpa pun orang baru ni. Orang baru ni kakak namakan Muhammad Syahzwie. 


Tangan si baby. Kecik dan cute. Wajah baby nantilah dulu ye. 


Mak dan bapa dapat cucu lelaki lagi, jadi budak yang sampai terjuling tengok bunga ni satu-satunya cucu perempuan di rumah tu. 


Note : bila tercium bau wangi baby ni tetiba teringin pula ... hehe





10 comments:

  1. alahai bestnyeee tgk tgn bb tu hehe

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah....
    seronok dgn kehadiran org baru kan...:)

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah, tahniah di atas kehadiran orang baru...

    ReplyDelete
  4. comel nya baby..tahniah kak mia..:)

    ReplyDelete
  5. Damia still tak ada kawan lagi utk main mak-mak nampak gayanya
    Tahniah dari kakak Mia dpt anak buah baru:)

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Tahniah pd kakak mia. Syoknya bau baby...bau syurga..

    ReplyDelete
  7. Alhamdullilah, bertambah lagi umat Nabi Muhammad SAW.

    Sama birthday dgn anak kedua saya :)

    ReplyDelete
  8. heheheh apa lagi, Mia pun dah besar.. dah boleh ada adik dah pun :D Anyway tahniah atas kehadiran orang baru tu.. cantik nama:D

    ReplyDelete
  9. teringin pula?hehe..mudah-mudahan ada rezeki.tahniah kak Mia n family

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!