Saturday, January 31, 2015

Bezanya

Assalamualaikum


Sumber : Facebook


Note : Happy weekend. Tak sedar hari ni, hari terakhir di bulan Januari.



*********************************************************************************


Lazada Malaysia



Friday, January 30, 2015

Umi ... saya minta maaf

Assalamualaikum

Dah hampir sebulan Shamzi bersekolah dalam darjah 1. Semalam dia di pindahkan ke kelas 1 Arif (1 A) selepas dapat keputusan yang baik dalam ujian penilaian kelas. Aku dah pesan kat dia, pindah ke kelas bijak ni sangat banyak saingan. Dia kena bekerja keras sedikit untuk dapatkan kedudukan di atas. 
Shumi pun begitu juga ... kena dua kali ganda usahanya kalau nak bersaing dengan rakan2 yang lain. Alhamdulillah dia masih lagi dalam kelas 3 Arif. 

Setakat ni Shamzi ok, dia dah pandai membeli di kantin, dah pandai ke tandas .. tahu di mana nak tunggu Uminya ambik pulang sekolah tu ... 
tapi satu jak yang masih tak berapa nak pandai. Dia agak cuai jaga barang2nya tu. 
Minggu pertama ... aku sampai jak ambik dia di sekolah ... Umi, saya minta maaf, pensil saya hilang ... ok aku tak marah. Biasalah kan budak, mesti ada barang yang hilang.

Esoknya balik ... minta maaf lagi. Pensil hilang. Ok tak apa. Bagi lagi Shamzi pensil.
Lusanya ... Umi .... saya minta maaf, pensil box saya hilang dengan duit satu ringgit saya ... ok sabar lagi. 
Tak payah guna kotak pensil, aku suruh jak dia simpan alat tulis dalam poket bag sekolahnya. Sekurang2nya kalau hilang pun tak hilang kesemuanya. 
Esoknya .... Umi ... saya minta maaf, botol air saya hilang ... aku nak marah tapi tak jadi bila tengok muka Shamzi yang cam bersalah tu .. nasib baik ada botol air spare di rumah.
Ok .. belum habis lagi ... ambik lagi Shamzi dari sekolah. Umi ... saya minta maaf, tali leher saya hilang ... emmm tak tahu nak marah ke tidak. Tiap kali dia hilangkan barang, dia terus minta maaf. Macam mana Umi nak marah kan. 

Umi ... saya minta maaf


Note : korang ada tips ke untuk kurangkan kadar kehilangan barang budak darjah 1 ni?


*********************************************************************************



Lazada Malaysia


Thursday, January 29, 2015

Jubah dan Aeon Vouchers!

Assalamualaikum

Kesinambungan cerita tentang |company-2014-annual-dinner| ... tema dinner malam tu kononnya suka hati. Tema pakaian seluruh dunia ko, suka hati lah ko nak pakai apa. Jangan menyeksa mata sudahlah .. gitu temanya.

Aku ni cam biasalah, bab pakaian tema semua tu aku tak berapa nak ikut ... hehe ikut sikit je lah, asal tak ketara sangat lari dari tema. 
So Okje ... jangan haraplah nampak aku pakai dress cekak pinggang tu.
Aku sarung jubah je malam dinner tu. Senang. Tak payah susah2 nak cari baju untuk samakan dengan tema tu. Lagipun jubah tu aku boleh guna untuk baju raya nanti. Jimat duit kan. Hehe
Kos hangus untuk jubah malam tu dalam 170++ ... mahal tak mahal. Bagi aku, dengan tahap kemampuan aku, agak mahallah. Sebab tu aku beli jubah. Boleh ulang kali pakai kan.

Tepek lagi sekeping gambar. Pose ala mak datin gitu. Bab melaram untuk dinner aku memang tak berapa gemar. Lebih suka simple dan sempoi. 

Dinner malam tu cam biasalah acaranya dengan annual dinner yang lain. Ucapan, persembahan nyanyian, ada games dan ada lucky draw. Lucky draw ni setiap annual dinner pun mesti ada kan. 
Malam tu aku dapatlah juga lucky draw tapi bukan yang grand prize. Dapat voucher Aeon RM100. Ok lah daripada tak dapat langsung kan. Dapat juga tambah ongkos untuk shopping. Hehe

Vouchers yang aku dapat. Tag harga disebalik vouchers itu nanti ku ceritakan ye.

Dinner semalam je. So 10hb tu aku dan ofismate extend lagi semalam. Tapi yang ni semua perbelanjaan sendirian berhad. Maksudnya kami bayar hotel je. 
Kitaorang stay di Capitol Hotel Bukit Bintang tu. Senang nak jalan sebab hotel ni letak ditengah2 lokasi shopping kan. 
Ok lah nanti kita sambung cerita lagi. :D



Wednesday, January 28, 2015

Company 2014 Annual Dinner

Assalamualaikum

Tiap2 tahun company tempat aku kerja ni aku buat Annual Dinner untuk meraihkan semua staffnya. Dan tiap tahun juga ianya di adakan di Kuala Lumpur. So semua staff dari seluruh cawangan di Malaysia akan berkumpul bersama2 malam tu. 
HQ company tempat aku kerja ni lokasinya di Jalan Sultan Ismail ... depan jek dengan bangunan HSBC tu. So lokasi Annual Dinner kami pun dibuat di hotel yang ada di sekitar Bukit Bintang tu jak.
Tahun ni Annual Dinner company di adakan JW Marriot Hotel. 

Aku tiap2 tahun pegi. Company tanggung kos sepenuhnya, tiket, penginapan, makan, tambang teksi ... siapa yang nak lepaskan peluang kan. Tinggal lagi sediakan ongkos untuk shopping. Area Bukit Bintang ni sarat dengan pusat membeli belah, kena tahan nafsu gitu. 

9hb Jan tarikh dinner tu. Aku dan ofismate extend semalam sebab nak shopping katanya. 3 hari 2 malam di KL cukuplah. Lama2 stay rasanya boleh pokai. Hehe ...
Ok lah ... nanti aku sambung cerita dinner ni lagi. Ni gambar sekeping untuk hiasan post semata2. 




Monday, January 26, 2015

Pisang Goreng best di Kota Kinabalu

Assalamualaikum

Lambat bersiaran hari ni. Dah petang camni mata sure sangat berat. Perut bila dah kenyang mulalah setan bergayut kat mata. Berat jak terasa. 
Tapi kan kalau pekena nescafe panas dan pisang goreng petang2 camni, mata otomatik segar bugar. Perggghh orang bilang. Mantap!

Sebut pasal pisang goreng ni, aku ada tempat best nak kongsi. Kalau korang teringin sangat nak makan pisang goreng yang sedap rangup secukup rasa, korang boleh pegi ke Kedai Kopi Kak Tini yang terletak bersebelahan dengan DBKK di Gaya street tu. 
Ada satu gerai yang menjual pisang goreng di situ, memang pemes kat KK ni. Kalau nak beli pun mesti berbaris. Sanggup tunggu walaupun pisang baru masuk dalam kuali tu. 

Wajib baris kalau beli pisang gorengnya. Cepat abis, sesuailah ungkapan laris macam pisang goreng!. Aku pegi beli hari tu pun tinggal keropok2nya lagi. Tapi aku sanggup tunggu juga, yelah takut kempunan sebab dah teringin. 


Dapat juga akhirnya. Borong sampai 5 ringgit. Tak sempat pun balik rumah dah abis kami kerjakan dalam kereta. 

Friday, January 23, 2015

Great British Circus!

Assalamualaikum

Korang ingat ke ... kalau musim hari raya zaman budak2 dulu, rancangan kat Tv1 atau Tv2 mesti ada pertunjukkan sarkas tu. Dulu kan mana ada Astro (stesen tv ulang tayang 100 kali) huhu ... kami boleh tengok Tv1 dan Tv2 jak. Tv3 masa tu kalau kawasan kampung memang tak dapat kecuali mereka yang guna aerial khas. Kami cuma guna aerial besi yang diikat pada batang buluh dan dipacakkan setinggi bumbung rumah. Semakin tinggi semakin jelas siaran gitu ... 

Tapi aku bukan nak cerita pasal aerial tv ke apa ... nak cerita pasal sarkas. Budak2 dulu aku suka tengok rancangan ni. Tengok orang buat aksi akrobatik pastu ada badut yang pusing2 bola. Ada binatang yang disuruh buat itu dan ini ... rasa cam best sangat.

Tapi bila dah menjejak dewasa (ceh ayat hehe) .. dah tak minat rancangan ni. Sehinggalah tetiba ada satu kumpulan sarkas dari UK buat show di KK selama sebulan cuti sekolah yang lalu. Bulan 12 tu. 
Aku cam teruja juga nak tengok. Yalah masa budak2 dulu selalu tengok kat tv jak, ni tengok secara live gitu. 
So check2lah kononnya harga tiket sarkas tu ... mak aihh harga, mahalnya. 

sumber : Whatapps

Bila dah tengok harga tiket tu .. kira punya kira, budget untuk kami sekeluarga dekat 100 lebih juga. Emmm ... cam luntur semangat nak tengok. Paham2lah bulan 12 banyak nak pakai duit. Kan nak mula sekolah, banyak yang nak dibayar. 
Nasib baik belum janji dengan anak2 nak tengok sarkas tu.

Dan tiba2 pucuk dicita ulam mendatang ... bagaikan orang mengantuk yang disorongkan bantal ... rezeki kami sekeluarga agaknya bila ada seorang rakan yang baik hati sponsor kami sekeluarga menonton pertunjukkan sarkas ni ... FOC gitu. 

Dapat tiket vvip gitu ... terima kasih untuk yang sponsor tu. 

Bila aku bagitahu anak2 yang kami akan pergi ke pertunjukkan sarkas tu ... wah excited gitu ... kata dorang mesti ada binatang cam dalam filem Madagascar tu.
Tapi aku dah bagitahu dorang awal2 tak ada binatang pun cuma orang yang buat aksi akrobatik. Aku dah tanya dengan kawan2 lain yang telah menonton pertunjukkan sarkas ni. 

Kitaorang pun pegi 2hb Jan tu. Sebab tu jak ada masa. Tonton pertunjukkan jam 8.30 malam. 2 jam show gitu. So habis dalam jam 11.00 malam. 

Acara nak bermula


Sebelum masuk hubby dan anak2 sempat bergambar dengan orang tinggi ni. Ni rasanya yang kedua tertinggi di Asia ke apa tu. Tak ingat dah. Berasal dari Pakistan. Tinggi kan ... hubby paras pinggang jak.


Antara pertunjukkan hari tu. Banyak buat aksi akrobatik jak. Ok lah, aku tengok anak2 pun ekcited juga walaupun tak ada pertunjukkan binatang. 
Lagipun foc ... tak kan nak komplen lagi hehe



Thursday, January 22, 2015

Shamzi tahun 1 dah!

Assalamualaikum

Shamzi masuk darjah 1 dah tahun ni. Sama sekolah dengan abangnya Shumi. Kalau dibandingkan dengan Shumi, Shamzi aku agak risau sedikit. Shumi jenis yang mudah berdikari, Shamzi pula agak manja sedikit dan sedikit bergantung dengan Umi dan Babanya plus cengeng. Sikit2 nak menangis. 

Aku ambil 2 hari cuti sebab nak pantau dan temankan Shamzi di hari pertama dia ke sekolah. Aku sebenarnya tak berapa risau sebab Shumi belajar di sekolah yang sama dengan Shamzi dan sesi yang sama. 
Tapi aku masih juga nak temankan Shamzi ke sekolah. Yalah kan nak juga tengok anak masuk darjah 1 walaupun drama menangis dah agak kurang sekarang ni. Rata2 budak dah biasa ke sekolah dan tak rasa takut lagi. Lagipun wajiblah snap gambar untuk dikongsikan dalam blog.

Bila tengok gelagat budak2 sekolah tu semua, teringat zaman 80-an dulu. Sewaktu sekolah rendah. Aku masuk darjah satu kata bapa langsung tak menangis walaupun aku tak pernah masuk tadika masa tu. Badan aku waktu tu kecik dan kurus. Kata bapa, beg sekolah tu lebih besar dari aku ( overlah perbandingan bapa, beg sekolah besar dari orang ... huhu). 
Aku ingat2 lupa dah waktu tu. Yang aku ingat bapa melihat aku melalui tingkap bilik darjah. Dia tunggu aku sampai abis waktu sekolah. Satu yang aku tak lupa, aku agak berani di hari pertama darjah 1. Dengan penuh keyakinan aku angkat tangan, pergi ke meja cikgu dan bertanya 'Cikgu .... bila kita boleh pulang ??' Padahal baru saja kelas bermula. Emmm bestnya bila mengimbau masa tu.

Shamzi di tengah2 budak sekolah yang lain. Muka tak ada langsung pun takut. Excited adalah. 


Shamzi dalam bilik darjah. Aku sebenarnya nak suruh dia duduk depan tapi dah penuh. Terpaksalah dia duduk di barisan ketiga. 


Close up sikit budak darjah 1 ni. Tu malu sebenarnya nak senyum sebab gigi depan dah jatuh 1 batang.  Nak ganti gigi kekal dah.


Shamzi dan abang Shumi. Abaikan keskemaan Shumi tu. Butang baju sampai di leher. Shumi memang seorang abang yang bertanggungjawab. Umi tak lah risau sangat. Dia ajar adiknya ke kantin, macam mana nak ke tandas, siap suruh Shamzi panggil dia di bilik darjah lagi jika Shamzi tak ada kawan nak ke tandas. 



Abis cerita Shamzi masuk darjah 1 tahun 2015 ni. Nanti cerita lain lagi lah ye. 


Note : Hari ni agak risau sedikit sebab Shamzi ke sekolah seorang diri. Shumi demam tak dapat nak ke sekolah. Berulang2 pesan Shamzi tadi, jangan itu jangan ini, masuk kelas terus .... moga Shumi cepat sembuh. 




Wednesday, January 21, 2015

Wordless Wednesday # 70

Assalamualaikum

Ingat ke Giveaway Ephyra Skin Bar yang dianjurkan oleh Mialiana.com tu? Aku ada mencuba nasib juga ... korang boleh baca review tu di sini| lebih-yakin-dengan-ephyra-skin-bar | 

Pemenang dah diumumkan semalam dan alhamdulillah tersenarai sebagai salah seorang pemenang walaupun bukan pemenang utama. 


Menang cash RM50.00 + 1 Ephyra Skin Bar



Monday, January 19, 2015

Excitednya ke sekolah!

Assalamualaikum

Baru nak cerita pasal buka sekolah. Dah seminggu pun berlalu tapi tersangatlah sibuk gitu so lambat update dalam blog. 

Sebenarnya banyak cerita lagi penghujung tahun 2014 dan awal tahun 2015 ni cuma belum berkesempatan kongsikan dalam blog. Sibuknya kalah menteri2 gitu.


Anak2 actually dah excited sekolah 5hb tu tapi dah ditunda ke 12hb bertambahlah lagi excitednya sebab dorang semakin tak sabar. 

Ye lah budak2 kan, excited nak pakai baju baru, kasut baru, beg baru ... (^__^)
Sekolah agama dan tadika dorang pun ikut jadual kementerian yang ditunda tu walaupun swasta. So kesemuanya start sekolah 12hb tu. 

Bukan main 3 beradik ni kan. Siap peace2 lagi bila snap gambar. Shumi dan Shamzi sekolah agama sesi pagi. Shumi masuk darjah 4 sek agama tahun ni, lompat satu tahun (sepatutnya Shumi tahun 3) ... Shamzi pula tahun ni tahun 1 sekolah agama. Damia seperti biasa masih tadika sebab umur baru nak masuk 4 tahun. Baju pun belum ada. Bukan main Damia bawa beg ke tadika, abang2nya ada beg baru dia nak juga. Padahal isi dalam tu botol susu ... hehe

Shumi sekolah rendah sesi petang darjah 3, Shamzi pula darjah 1. Nanti aku postkan cerita Shamzi masuk darjah 1 ye. 

TaTa!!



Saturday, January 17, 2015

Cash Out Nuffnang 2015

Assalamualaikum

Jom kosongkan duit Nuffnang | tak banyak pun. Dekat setahun kumpul. Blogger picisan cam aku setahun sekali jer cash out kan duit Nuffnang tu ... lain lah kalau blogger femes, setiap bulan keluarkan duit Nuffnang. Dah macam jadi gaji bulanan pula kan ... jeles tu ada tapi dah rezeki masing-masing kan. :D







Dah jadi kosong-kosong. 



BE yang tinggal selepas di cash out kan. Semoga rezeki dari Nuffnang ada lagi untuk tahun ini.


Thursday, January 15, 2015

Rancang cuti tahunan

Assalamualaikum

Aku, perkara pertama yang akan aku check bila mula kerja di bulan pertama tahun baru ni ialah jumlah cuti tahunan aku yang boleh di apply. Nak tengok tahun ni berapa kali aku boleh cuti ... hehe (baru mula kerja dah gatal nak cuti :P)

Seronok tau bila tengok jumlah cuti tahunan dah di refill balik ... refill gitu. Kihkihkih ... tahun ni aku entitled to 24 hari cuti berbayar + 3.5 hari baki cuti tahun lalu + cuti gantian untuk cuti am yang jatuh pada hari sabtu tahun ni. Kalau aku check kat kalendar 2015 ada 5 hari cuti am yang jatuh pada hari sabtu ... so aku dapat 4 hari lagi extra cuti (maksimum 4 hari je company aku bagi).
So cuti aku untuk tahun ni ada 31.5 hari. Sebulan you ... :D

Sekarang ni dah tag2 kalendar mana hari nak cuti. Bukan suka2 tau tapi company tempat aku kerja memang nak staffnya rancang cuti untuk setahun ni. Leave nak kena apply awal-awal, contoh sekarang dah bulan 1, so kena plan leave untuk bulan feb dan mac.

Aku memang dah book 2 hari cuti sekolah bulan mac ni ... harus cuti tau. Maklumlah anak2 dan hubby tengah bercuti, haruslah umi dan isteri ini ada bersama.
Setiap bulan aku akan ambil 1 atau 2 hari cuti tahunan. Selain tu kena simpan juga cuti tu untuk hal2 kecemasan. Company tempat kerja aku ni benarkan staffnya bawa 7 hari cuti ke tahun depan dan mesti di habiskan pada 3 bulan pertama tahun baru tu. Kalau tak, kira hangus. Rugi tau.
Cuti aku selalu berbaki 2 atau 3 hari jak bila hujung tahun. Korang paham2lah bila jadi mak2 ni, selalu ambik emergency leave, terutamanya bila melibatkan anak2. Ni lah salah satu dilema ibu bekerja kan huhu

Ok lah ... tu je lah bebelan aku pasal cuti. Ni nak sambung belek kalendar. TaTa! :D





Wednesday, January 14, 2015

Wordless Wednesday # 69

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Rasanya berguna bila ada kecemasan. Sekurang-kurangnya kita ada jalan lain jika tidak pandai berenang. Apungkan diri sahaja dan sedaya upaya bertahan sementara menunggu bantuan tiba. 




Lebih Yakin dengan Ephyra SKIN BAR

Assalamualaikum

Lebih yakin dengan EPHYRA SKIN BAR | gitu :D ... Hari ni genap 25 hari aku menggunakan Ephyra Skin Bar ni. Dah hampir sebulan rupanya. 



Kenapa aku ingin mencuba produk Ephyra yang terbaru ni .... jawapannya telah aku jelaskan dalam giveaway fasa 1 hari tu ... 

Masalah kulit yang dihadapi. Jelaskan kenapa anda perlu dapatkan Ephyra Skin Bar.
Mia mempunyai kulit kombinasi, berminyak terutama bangun di awal pagi, mudah kering bila berada dalam bilik yang berhawa dingin dan juga sensitif, Mia tidak boleh mencuba produk sebarangan. Hari tu dah pernah cuba satu produk ni, timbul jerawat yang banyak dan bernanah. Dah hentikan produk tu, guna pencuci muka biasa dan mencuba minuman Ephyra. Alhamdulillah jerawat kecut tetapi meninggalkan kesan2 hitam yang hodoh. Dan apabila terbaca preview produk ni, terasa ingin mencubanya. Sasaran adalah untuk menghilangkan kesan-kesan jerawat dan juga mengurangkan minyak di wajah.


Ni kulit wajah aku sebelum mula menggunakan Ephyra Skin Bar. Nampak tak banyak tompok-tompok hitam kat pipi serta jerawat pasir kat dahi tu. Tompok-tompok hitam tu adalah bekas jerawat yang telah kering. Diserang jerawat sebab produk sebelum ni tak sesuai dengan kulit aku. Kulit wajah pun agak kusam dan kering sahaja. Ni belum terkena panas terik, wajah tetiba berkilat sebab berminyak ... huhu


Kulit kombinasi ni sangat leceh sikit penjagaannya. Berminyak terutamanya di awal pagi dan juga bila cuaca sangat panas, kering bila terdedah dengan udara sejuk terutamanya pendingin hawa dan juga cepat berjerawat (jerawat batu pulak tu ... huhu) bila menggunakan produk yang tak sesuai di kulit. 

Memang sangat perlukan produk yang boleh mengelakkan wajah daripada berminyak dan kering tapi dalam pada masa yang sama bimbang juga apabila produk yang dipilih tidak sesuai dengan kulit wajah aku yang sensitif. Tak pasal-pasal timbul pula jerawat yang banyak kat pipi. 
Aku pula bila jerawat dah menyerang kat muka, mulalah timbul rasa tidak yakin berhadapan dengan orang ramai. Nak-nak lagi kerja aku yang selalu berhadapan dengan pelanggan, terasa seakan-akan orang tu tenung jerawat kat muka aku. Selalu tepek foundation dan consealer jak jerawat tu tapi kulit cam tak dapat bernafaslah pulak. 

Mula-mula tu rasa takut juga nak menggunakan produk pencuci muka yang baru ... kalau jerawat timbul lagi, mau sebulan ni tak keluar rumah (agak keterlaluan kekurangan yakin diri tu hehe).
Tapi Ephyra Skin Bar berlainan daripada produk yang aku cuba sebelum ini. Selepas cuci dan bilas wajah, kulit terasa bersih dan tegang. Aku tunggu jugalah seminggu, tengok kalau kulit aku tak menerima bahan-bahan dalam Ephyra Skin Bar ni. Alhamdulillah, tak ada jerawat yang timbul. Maknanya produk ni sesuai dengan kulit wajah aku. :D

Dan hasil selepas penggunaan selama 25 hari

Terasa lebih yakin gitu. Ni tepek compact powder sikit jak. Tak payah dah nak tepek foundation dan consealer segala. Tompok-tompok hitam pun dah tak berapa ketara walaupun masih ada sedikit. Jerawat pasir yang kat dahi tu pun dah berkurangan.


Aku bagi lagi satu gambar dengan bantuan cahaya semulajadi (matahari lah tu) hehe. Nampak lebih yakin bila berjalan dan berjumpa dengan orang ramai. :D



Official Facebook : https://www.facebook.com/oceanlife2u
Official Instagram : @ephyra2u
Hotline : 019 3999 238 / 03 41417889 (office hours only)



Giveaway Ephyra Skin Bar Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Oceanlife Marketing Sdn Bhd. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

** Ejen/dealer Ephyra lain dilarang membuat promosi di ruangan komen entri review peserta giveaway ini. Harap maklum.



Wednesday, January 7, 2015

Wordless Wednesday # 68

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Teringat bapa di kampung. Satu sikap bapa sejak dulu lagi, dia tidak akan makan sedikit pun kalau anak-anaknya belum makan. Sewaktu di luar pun bapa walaupun dia kelaparan masa tu, dia tidak akan makan seorang diri di kedai makan. Dia sanggup menahan lapar hingga habis kerja dan makan bersama-sama anak2nya di rumah. Walaupun kadang kala ada rakan bapa mengajak makan, bapa akan menolak dengan baik. Kalau pun dia menerima ajakan rakannya itu, dia sekadar minum segelas kopi. :(
Tak terbalas pengorbanan bapa ...



Monday, January 5, 2015

Impian mak ?

Assalamualaikum

Sumber : Facebook

Kan ... dah ada mesin cuci, lepas tu dah ada mesin pengering walaupun tak kering sepenuhnya ... hehe dan alangkah bestnya bila ada mesin lipat kain. Macam mana lah agaknya bentuk dia kan. :P
Bukannya pemalas tapi kerja ni agak susah sikit nak disiapkan, lagi-lagi mak yang bekerja dan ramai anak ni (ramai ke??). Dah siap cuci dan kering semuanya, pastu longgokkan dalam satu bakul. Kemudian tunggu masa free baru lipat kain baju tu semua. Tapi kan masa free tu jarang2 ada. Kalau pun semua dah terlipat rapi, korang paham2lah bila anak2 kecil ambik baju kat lemari tu, macam dilanggar garuda ... huhu bukan anak je, baba pun kadang2 sama uppppss. 
Nanti kalau ada jual mesin ni korang inform aku ye kihkihkih



Friday, January 2, 2015

sekali lagi ... selfie tak bertempat

Assalamualaikum



sumber : Harian Metro


Note : Bila dah terlalu obses dengan sesuatu, rasanya manusia tak boleh berfikiran secara waras ... kan



Thursday, January 1, 2015

Tutup buku 2014

Assalamualaikum

Selamat tahun baru 2015 ... entri pertama di tahun baru. 
Banyak aktiviti dan juga cerita aku kongsikan di laman sosial facebook (walaupun sebenarnya tak berapa gemar post status). Tapi yang ni kiranya ringkasan status muka buku ku untuk tahun 2014 ...


Ok dah ... tutup buku 2014