Thursday, December 31, 2015

Entri Penutup Tahun 2015

♡Assalamualaikum♡

Ok hari ni dah masuk 31 Disember. Hari terakhir kita berada di tahun 2015.
Walaupun blog dah hapak sejak 2 3 bulan ni. Pengunjung pun cam lalu2 tak singgah dah, aku tak nak ketinggalan post 1 entri di hari terakhir tahun ni.

Hari ni aku kerja setengah hari .. company memang dah declare half day setiap kali eve of new year. Maklumlah company orang putih. Aku lagi suka kalau kena bagi cuti free. :P

Sambut tahun baru kat mana?? Maaf aku tak pernah sambut pun. Aku bukan jenis orang yang sanggup sesak2 count down 10-1 sambil dongak tengok bunga api.

Minggu ni juga minggu terakhir cuti sekolah. Cerita cuti sekolah yang lalu? Banyak ceritanya tapi belum sempat nak kongsikan. Kita cerita nanti di bulan Jan. Hehe

Ok lah gambar yang aku tepek ni adalah gambar special gitu. Kiranya ni gambar limited edition ... jarang-jarang keluar. Khas untuk penutup entri akhir di tahun 2015.

♢Pasangan Manis2 Buah gitu .. suweet tak berapa nak suweet♢

SELAMAT TINGGAL 2015, SELAMAT DATANG 2016!

Selamat Tahun Baru Semua

Thursday, December 10, 2015

Jadi warga KL sekejap

♡Assalamualaikum♡

Selamat pagi warga KL ... gitu 
konon jadi sebahagian nadi KL sekejap. Berkampung di sini, di Bukit Bintang hingga hujung minggu ni.

Ke kursus kononnya ... sambung Annual Dinner jumaat ni ... sambung shopping sabtu ni ... hehe

Semalam touch down ja kat KLIA2 tu, naik teksi dan check in .. terus jjcm. 

♢cerita semalam .. meredah lautan manusia yang sedang menunggu salji palsu turun di Pavilion♢

Ok bai!





Tuesday, December 8, 2015

Beringgis Beach Resort Papar 2015

♡Assalamualaikum♡

2hb Dis 2015 | kitaorang sefamili check-in di Beringgis Beach Resort Papar. 
Actually dah berapa kali stay resort ni. Oklah kalau nak lari sekejap dari kesibukkan kota .. -ceh ayat-
Tempat ni kalau dari KK ambik masa dalam setengah jam kalau jalan clear tapi memandangkan hampir setiap hari jammed, so ambil masa lebih sejam untuk sampai ke sana. 

☆Aku booked Dinawan Room. Bilik yang agak besar dan ada tab mandi. Harga biasa dalam RM350 tapi hari tu ada promosi cuti sekolah, RM299 termasuk breakfast dan snack. Ada juga bilik superior yang murah sedikit tapi sengaja pilih yang ada tab mandi. Ye lah incase kalau hujan dan tak dapat mandi kolam bolehlah anak2 berkubang di tab mandi tu .. hehe☆

☆lepas check in jak, rehat2 kejap, anak2 dah bawa mandi kolam. Memang itu yang dorang inginkan bila aku cakap nak stay di Beringgis Resort. Kata dorang kolam dia best ada gelongsor2. Emm kolam kat resort ni oklah. Kecik je pun, cuma gelongsor tu saja yang menarik perhatian dorang. Gelongsor biasa je pun. Kalau misalnya ada tempat cam Sunway Lagoon di KK ni, mungkin sawan agaknya anak2 aku melihat .. hehe☆

☆Bagi sejam untuk dorang berkubang di kolam. Umi biasalah jadi pemantau. Aku rasa cam aku je seorang mak di sana .. yang lain just biarkan anak2 sendiri mandi manda di kolam tu. Ada yang sekecik Damia tapi maknya aku tak nampak pun. Emm dia konpiden kot anaknya memang terrer berenang. Aku memang fobia sikit. Tak berani tinggalkan Damia sorang2 di kolam tu☆

☆Tiada yang lebih menggembirakan ibu bapa selain dapat melihat kebahagian dan keriangan anak-anak. Dorang hepi, Umi dan Baba pun tumpang hepi☆

Kitaorang check out esoknya jam 12 tengahari. Sebelum balik rumah singgah kat 1Borneo dulu, bawa anak2 ke FunSquare. Kat tempat game2 tu. 
Selepas tu pegi makan dan balik ke rumah sebab esoknya kitaorang nak ke Pulau Labuan ..... 


Monday, December 7, 2015

Dah hujung tahun rupanya

♡Assalamualaikum♡

Okeh muncul2 dah hujung tahun rupanya. Bulan akhir tahun 2015. 
Azam tahun ni dah capai ke? -soalan klise gitu- aku ?? Jujur memang belum tercapai. Apa azam tu, biarlah rahsia ...

Bila dah semakin meningkat umur ni, blog pun agak sendu sedikit tapi belum lagi sampai ke tahap nak stop.
Bila ada kesempatan menulis, aku tulis. Kalau ada yang nak dikongsi, aku kongsikan di sini.

Minggu lalu aku ambik cuti 3 hari dari hari rabu tu. Cuti 5 hari tu aku manfaatkan sepenuhnya bersama hubby dan anak2. 
Maklumlah dorang kan sedang bercuti sekolah, aku pula dah apply awal2 cuti khas untuk bersama mereka.

Kitaorang tak pergi bercuti jauh pun .. sini2 juga bah kami jalan. 
Semalam di Beringgis Beach Resort, Papar dan semalam di Pulau Labuan. 
Nanti aku kongsikan di post seterusnya. 
5 hari tu memang padat aktiviti kami, penat tak usah cakap ... memang penat. Tapi kata orang penat yang sangat berbaloi. 

Minggu ni pula terpaksa berjauhan sekejap dengan anak2 dan hubby. 
Umi nak kerja ... ada course di kota metropolitan -KL- ikut hati malas nak pergi tapi dah namanya kerja. Huhu

Sebelum sambung kerja ni aku hadiahkan sekeping gambar yang menampakkan aku sangat tinggi hehe

♢Lokasi :Muzium Chimney, WP Labuan♢