Friday, January 1, 2016

Selamat Tahun Baru 2016

Assalamualaikum

Dah tahun baru ... jumaat pertama di tahun 2016 ni.
Tiap2 tahun pasang azam baru ... azam yang lalu2 pun tak tercapai lagi -nampak sangat azam hangat-hangat taik ayam- ... maka terkumpullah azam yang belum tercapai tu :P

Hari ni duduk kat rumah ja. Ikut perancangan nak balik ke kampung hari ni, tapi hubby ada last minute meeting esok pagi di sekolah. 
Nampaknya kami habiskan sisa cuti sekolah ni di rumah sajalah. 

Semalam mak mertua jemput ke rumah makan. Mak rebus ketam seperiuk. Kawan bapa bagi petang tu. Murah rezeki dorang. Ketam yang baru ditangkap dan dimasak, rasanya memang sedap sekali. Manis tak perlu ditambah perisa. Ada ayam goreng dan ikan bakar juga. Alhamdulillah ... kenyang.

Semoga tahun baru ni lebih bermakna dari tahun2 sebelumnya. Moga banyak kenangan yang manis dapat kita perolehi pada tahun ini ... amin

♢ rezeki di tahun baru ♢

2 comments:

  1. selamat tahun baru mia.
    sedapnye ketam :)

    ReplyDelete
  2. Sedapnya.....si TLBD punya faveret tu, ketam...

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!