Friday, March 4, 2016

Pagar tepi jalan pun bolehlah ...

Assalamualaikum

Nasib baik muncul lagi. Tadi pikir2 nak taip ada timbul rasa malas bila melihat kerja bertimbun atas meja tu. 
Draft siap2 kat rumah, tak ada mood dah bila dah sampai rumah dari kerja badan dah lemau.

Ni entri pendek ja. 
Yang suka tangkap2 gambar tu tentu kenal tripod kan. Ye lah kalau nak tangkap gambar bersama, masa tu tak ada sapa yang nak tolong ambilkan, tripod amat berguna. Letak kamera kat tripod dan set masa. Ko cepat2 lari dan pose, auto snap dan siap !
Satu lagi guna tripod yalah khas untuk mereka yang tangan bergegar semasa tangkap gambar. Tak bestlah bila tengok gambar blur semacam sebab tangan ko bergegar. 

Memandangkan aku suka tangkap gambar guna kamera hp ja terpaksalah kena cari inisiatif yang lain bila terasa tangan bergegar masa snap gambar tu. 


Nampak tu gigih letak tangan atas pagar tepu jalan tu. Konon2 tak nak bagi tangan bergegarlah.


Dan hasilnya. Boleh lah ... puas hati sebab gambar tak gegar.


Ok bai!


3 comments:

  1. Wah cantik hasil gambarnya. Gambar tak bergegar dan clear.

    ReplyDelete
  2. pagar pun pagar lahh tapi hasil nyer cantik giler!

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!