Wednesday, September 7, 2016

Spontaneous moment!

Assalamualaikum


Bila tinggal serumah dengan orang yang fanatik dengan kamera ni, kenalah pasrah ja jadi model tak terlatih. 
Jika ada moment yang menarik dan spontan, pasti hubby tidak akan lepaskan peluang snap-snap. 
Gambar ni semasa aku dating dengan anak-anak di tepian pantai. Ko mampu jalan-jalan di pantai bawa handbag .. hehe cam nak pegi bershopping lah pula. 

Gambar spontaneous camni memang hubby gemar snap. Katanya gambar jujur, kita tak berperlu bergaya atau senyum yang kadang-kadang seperti terpaksa di depan kamera. Bila ko tengok gambar ni 10 tahun yang akan datang, mesti terasanya sentimental valuenya. Harap-harap masa tu masih wujud lagi blog ni, dapat jugalah anak-anak melihat hasil karya babanya.


Note : aku juga suka dengan kamera, tapi lebih kepada close up picture. Kalau ada foto close up yang aku kongsikan di blog ini, korang taulah siapa yang tukang snapnya 😊



10 comments:

  1. Cikgu pandai bermain kamera. Mia beruntung dpt menikmati gambar-gambar cantik hasil bidikan suami sendiri. Kakak suka tengok.

    ReplyDelete
  2. Betul2...mmg akan rasa ada kenangan sangat kan..ok la tu jln pi pantai bawak handbag..kelassssss

    ReplyDelete
  3. Sue suka gambar spontan. Kita lebih jujur. Untung hubby tlg ambilkan gambar.

    ReplyDelete
  4. setuju...kalau nak tunggu moment yang sebetulnya....boleh tapi mungkin susah....


    menarik...candid atau spontan lebih nampak hidup

    ReplyDelete
  5. cantik gambarnya, memang jujur. nampak the love of a family. dulu suami eray pun rajin juga, tapi masuk anak ke dua..langsung dia jualkan je cameranya tu. katanya tak cukup tangan.

    ReplyDelete
  6. Cantik.....
    Hubby mesti seni orangnya kan Mia....

    ReplyDelete
  7. Cantik.....
    Hubby mesti seni orangnya kan Mia....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!