Thursday, October 13, 2016

Saya Sangat Cemburu!

Assalamualaikum

Haruslah bagi salam dulu. Sebelum aku nak luahkan perasaan cemburu yang membuak-buak ni. 

Orang tu lah ... start bulan 5 hari tu dia dah buat perangai. Bertungkus lumus pula tu. Hari-hari dia buat perangai depan aku. Dah lah memang siang malam memang aku menghadap muka dia. 
Masa dia buat 'perangai' tu, dia tak peduli pun sapa-sapa kat tepi dia. Termasuklah aku. 

Kalau benda tu tak bagi kesan kat aku, tak apalah. 
Ni dah menimbulkan satu perasaan yang sangat lain kat dalam diri aku. 
Ya!!! Aku cemburu tau ... sangat-sangat-sangat cemburu. 


Jelesnya aku ... lebih-lebih lagi bila nampak hasil daripada perangai dia yang luar biasa tu. 
Naluri kewanitaan aku tercabar tau! Nak-nak lagi yang buat perangai tu laki ko sendiri ... arrggghhh!

Haiipppp! Mulalah tu korang nak berprasangka yang bukan-bukan .. kan kan kan. 
Pembuka ayat haruslah bagi orang tak senang duduk .. nak korang tertanya-tanya ... apa yang berlaku ni !! 
Apasal hal rumah tangga nak cerita kat blog pulak 😒😞

Relakslah korang ... tak ada benda pun. Ni gara-gara hubby aku tu lah. Program diet dia berjaya. 
Korang bayangkan dalam bulan 5 dua start berat badan dekat 90kg. 
Minggu ni dia timbang dah turun 70kg. 
Ko tak jeles ke? 10kg ja beza berat dengan aku ... huhu
Semalam dia berlari naik tangga ke tingkat 3, pastu terus check tekanan darah. Normal kata doktor. Bayangkan berlari2 naik tangga, tapi tekanan darah masih normal. 
Jeles aiii tapi dalam hati alhamdulillah. 

Hari ni aku dah nekad ko (untuk permulaan 😅).. tak mau guna lif untuk naik ke office aku yang berada kat tingkat 3 tu. 
Pagi tadi secara rasminya aku mulakan misi .. hehe. 
Tingkat 1 ok lagi. Sampai tingkat 2 .. terkapus2 ko (semput) .. ketara lah tak pernah work out. 😂😅
Tak pa ... kita buat hari2 .. lama2 ok lah tu .. chaiyok ! chaiyok !



11 comments:

  1. Bukan ko sorang aje yg cemburu Mia....mak pun cemburu jugak ni. Weyh dia tak makan nasi langsung ke? Tak perlah, mak nak mulakan kurangkan makan nasi dulu....Kalau tak makan nasi langsung macam menggigil je, mcm tak boleh aje. Terbayang weyh kerabu babat dengan ikan bako tu....

    ReplyDelete
  2. ahahhaa..ingat kan cemburu sebab apa... Tahniah buat hubby mu! Boleh tu Mia...pelan2 jak... aku skrg dari 57kg ke 50kg... haha.. diet (kurang mkn nasi & skipping)... chaiyokkkk :)

    ReplyDelete
  3. caiyookkk....kita dah turun 3 kilo...ngeeee

    ReplyDelete
  4. OOooo..gitu rupanya..SB nak extra 3 kilo ni, sapa boleh tolong kasi sikit

    ReplyDelete
  5. Banyak turun nya ya mia...tabah sungguh suami mia berdiet ya.Cemburu untuk kebaikan takpe...Akak pun cemburu dengan suami akak ,berat badan dia maintain je sejak dulu.

    ReplyDelete
  6. Banyak turun nya ya mia...tabah sungguh suami mia berdiet ya.Cemburu untuk kebaikan takpe...Akak pun cemburu dengan suami akak ,berat badan dia maintain je sejak dulu.

    ReplyDelete
  7. pernah terpk gk nk naik tangga tp office ting 8 haha tp nti beria berpeluh2 sampai opis pulak ;p

    ReplyDelete
  8. Bagus suami sendiri dijadikan mentor
    Bukan mudah Mia kalau tak kuat semangat memang tak menjadi
    Kena ada yg dijadikan sumber inspirasi utk mencapai misi.

    ReplyDelete
  9. Jom diet nasi jom..dh lama x buat diet nasi ni..dh naik balik badan SA

    ReplyDelete
  10. Wow! 10kg...
    Kaklong mampu diet beberapa minggu je.. Ni dah tak diet balik dah, HUhu..

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!