Monday, March 6, 2017

Hidangan western di talam!

Assalamualaikum

Biasa di kampung-kampung ja orang gunakan talam untuk menghidangkan makanan. Perkara biasa sewaktu kenduri kendara, sewaktu makan secara berjemaah gitu 😊

Tapi bila hidangan western dihidangkan di talam, agak unik kan.
Memang pelik tapi sebenarnya memudahkan customer untuk membuat pilihan.
Yalah bila sorang nak makan cikencop, nak makan burger .. pastu ada yang nak makan sepaigeti *bak kata Damia, nak makan perais .. 😥 order ja set talam ni. Ambik ko semua ada. 

Ada cikencop, ada burger, ada sepaigeti, ada meat ball .. bak kata company penyiaran tu, macam-macam ada 😅

Tempat kami makan ni, aku tahu mengenainya kat dalam FB. Bila buka FB, promo tentang set talam ni balik-balik muncul. Tu yang rasa nak makan pula. 

Dekorasi kat restoran ni sempoi ja. Terdapat sudut menarik yang korang boleh pose dan bergambar. 



Damia kalau disuruh bergambar, bukan main lagi. Tak payah disuruh bergaya, ada saja pose 'minta pujinya' tu 😅


Set ni didatangkan dengan sejug minuman ice lemon tea. So jimat sikit, tak payah nak order minuman lain lagi. Hari tu kitaorang tak order set yang ada sepaigeti, kitaorang lapar nasi so ambillah hidangan western mix asia ni.


Bila anak-anak suka, umi dan baba pun gembira 😁


Belanja hangus kitaorang hari tu, RM65 net. Korang rasa-rasa mahal ke murah?



12 comments:

  1. Murah tu kalau sekali dgn air cuma RM65...
    Untung ada model yg sukarela bergambar.. sporting!

    ReplyDelete
  2. wowwww sekali sekala makan setalam macam ni share share best jugakkkk..

    ReplyDelete
  3. Kira murah la tu sekali dengan air kan. Nampak sedap makanannya.

    ReplyDelete
  4. sedapnya... banyak plak tu dalam talam..

    ReplyDelete
  5. Salam kenal Mia,

    Ini first time LZ nampak makanan western dihidangkan menggunakan talam.. Nampak unik.. Bagi LZ RM65.00 sangat berbaloi dengan keadaan ekonomi sekarang, lagipun portion dia banyak jugak.. Menarik!

    ReplyDelete
  6. Hi Mia ... tadi join GA ecadwinkyasha, ternampak sabahan blogger, teruja nak singgah setiap satu blog ... salam kenal mia.

    pernah dengar kedai lava ni, tapi blum jejak kaki lagi di lava, maybe nextime..
    harga pun affordable. selalu masuk upperstar jak.

    cheers.

    ReplyDelete
  7. Haishhhh... Sedap pulak nengok ☺

    ReplyDelete
  8. Kalau orang Johor, makan pakai talam ni kita panggil Nasi Ambeng ni Mia.... Ni kiranya mix ambenglah ek. Nasi tu makan dengan Chicken chop ek.
    OKlah kot harganya.... makn 5 orang mmg gitu gitulah harganya

    ReplyDelete
  9. kat mana ni.. wahh mcm best jak

    ReplyDelete
  10. Hi kak mia..wana.singgah sini melawat..hehe..uish..macam best ba pula.tu kan..unik juga ba..mau juga ni d try nanti..dmna ba lokasinya tu?

    ReplyDelete
  11. Seronok juga makanan western guna talam. Memang unik. Tapikan Mia, nak makan nasi dengan apa ya tu? Chicken chop? Meatballs? Alahai, kalau ada kari ayam, lagi afdal rasanya. Hahaha!

    Kira murahlah tu Mia RM65 makan berlima beranak. Saya berempat ni pun bajet-bajet gitu juga harganya kalau makan di luar.

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!