Wednesday, August 9, 2017

Order brownies sedap dari cik Wana

Assalamualaikum

Hi korang!

Beginilah bah kalau blogger picisan cam Kmia ni, sekejap ada sekejap tiada. 
Kalau rajin tu adalah entri, kalau tetiba datang kemalasan, sebulan kemudian baru muncul.

Cerita raya hari tu sebenarnya ada lagi yang belum dikongsi. Malas bah mo transfer dan edit gambar tu semua. Tunggulah kerajinan datang baru kita story-story pasal raya hari tu walaupun cerita dah basi .. hehe

Hari ni pun sebenarnya post berkisar pasal raya juga. 19 Julai hari tu, office tempat Kmia berkerja buat jamuan raya untuk staff dan juga agen2 insurans. Buat kecil-kecilan ja. Tugas Kmia memang selalunya arrange segala makan minum. 
Makanan berat dah order, tinggal lagi kuih muihnya. Pikir punya pikir teringat pula rakan Sabahan Blogger si Wana yang buka tempahan membuat kelupis dan kek. 
Tak buang masa message Wana dan order sekotak brownies dan kelupis inti udang. 

Brownies sedap dari Blogger Wana!


Kelupis inti sambal udang. Kelupis ni memang pemes kat Sabah. Isi di dalam lebih kurang cam pulut panggang tu, tapi yang ni dikukus ja. 


Hidangan raya untuk hari tu. Ada rendang daging dan ayam masak merah untuk dimakan bersama kelupis tadi.


Ni dia wajah tokey brownies dan kelupis tu. Orang yang kat depan tu korang ignorekan sajalah ye. Terasa gemss pula dalam gambar ni.

Ok korang yang berada di sekitar Kota Kinabalu tu, kalau nak order brownies atau kelupis, korang jenguk-jenguk ja lah blog si Wana di http://dapurjirankuberasap.blogspot.my
Brownies dia bila dah sekali makan pasti nak lagi. 

Ok tu je, bai!

5 comments:

  1. sedapnya brownies tu ... but I is diet , baru hilang 2kg :( ..
    lambat sangat mau buang ni 5 kg ...
    so, cuci mata jak lah Mia aku ni, segala makanan sedap sedap kena tahan hati ...

    ReplyDelete
  2. tengok pun nampak sedap.. ai tak suka brownies yang lembut sangat..

    btw.. singgah and follow sini.. https://ceritaaisyaismail.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. wahhh nampak sedap sangat brownies tu!

    ReplyDelete
  4. tampak mennyelerakan! kelupis tu yang menarik perhatian

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!