Tuesday, October 23, 2012

Mistik

Assalamualaikum.....
Baca tajuk di atas pun suda tahu apa yang saya mo ceritakan......napa tiba-tiba cerita pasal ni pulak....bukan apa sebab kemarin lawat2 blog kawan2, macam sama jak kisah yang diaorang postkan....tentang alam mistik aka seram....actually saya pun ada pengalaman yang sama dan saya suda postkan cerita ni beberapa tahun yang lalu.....
Kisah yang pertama tu saya memang tidak nampak dan tidak merasainya tapi mengikut cerita dari adik dan keluarga saya 'benda' tu memang mo target sayalah konon...orang tengah sarat mengandung kan masa tu...kejadian di kampung, masa antara jam 9 malam hingga 3 pagi....mungkin 'benda' tu mengikut saya dan hubby dalam perjalanan balik ke kg malam tu....adik saya dua orang tu kira 'bertuah' dapat tengo 'benda' tu melayang terbang ke atas sejurus kami keluar dari kereta....issshhh saya pula yang seram....nasib baik diaorang masih kuat semangat, nanti kelam kabut dibuatnya kalau adik2 saya tu pengsan.....kalau mo cerita yang lebih jelas baca jak di sini
Kisah yang kedua baru sahaja berlaku....hari raya lepas tu...dalam kereta dalam perjalanan balik ke kampung juga kira-kira jam 8 ke 9 malam....kawasan kejadian tu di hutan simpan Ulu Kukut (memang laluan dari Kota Belud ke Kota Marudu - kg saya)...kali ni kami memang tidak nampak apa2 tapi hanya dengar suara tangisan yang sayu gitu.............emmm tidak sanggup cerita lagi, meremang bulu roma pulak...so baca sini sajalah yeee.....
Note : Cerita di atas memang betul tau bukan khayalan....(^_^)


9 comments:

  1. Salam, hmm ade peminat kot he he :)

    ReplyDelete
  2. sdh baca dua2 entry lama.. actually, nasib baik jg ko tidak tegur tu bau wangi kan.. i think kalau ko tegur, mesti tu benda memunculkan diri time on the way tu! Takutnya!!! So far, sy pernah jg kena benda mistik ni.. dua2 pun 'kena tutup mata', kena kasi sesat di jalan. hmm..

    ReplyDelete
  3. salam awak...
    saya blom baca ..tapi dah bukak link..

    ReplyDelete
  4. Syaitan dan jin memang ada tak boleh kata tidak sebab memang tertera dlm alquran - cuma sepatutnya dia takut kita tapi kita pulak yg takut kan...
    Kakak pun takut heee...

    ReplyDelete
  5. alamak...sy bc pon dh seram bulu roma lah..huhu...

    ReplyDelete
  6. Anum, Mrs.Eady, NM02 & Zura - memang serammmm...

    fandyz - terima kasih singgah sini, peminat alam mistik tu konon...

    Just - ya bah Just...klu saya tegur tidak tahu apa yang muncul tu...

    Puan Lawa - bacalah klu ada masa (^_^)

    KakZakie - ya kak sepatutnya dorg takut kita, ini dah terbalik pulak...tapi apa boleh buat kita manusia biasa kan...tetap seram klu cerita pasal hantu ni....

    ReplyDelete

Komen seikhlas hati ... Thanks!